Twoface

Nogle album vil behage, mens andre vil udfordre. Nogle vil sprede fest, mens andre vil sprede budskaber. Og så er der dem, som ikke vil noget som helst, som for eksempel dette.

Ganske vidst har den tidlige Passion Orange-forsanger, Henrik Søgaard, lavet et album med flere kvaliteter. Et album hvor de fleste numre er skåret dygtigt og knivskarpt efter hitskabelonen, hvor vokalarbejdet er imponerende, og hvor hele herligheden er poleret i alle hjørner og kanter. Men man kommer ikke uden om, at Twoface lyder som et glemt kassettebånd fra sommerfesten på en lokalradiostation.

Kompositionerne er lavet efter den samme klimakssøgende, men kedelige og glatte radioformel og teksterne – av, av, teksterne. Søgaard vader rundt i klicheerne i sådan en grad, at man efterlades måbende, og med tæerne krummet helt rundt om skosålerne: »Money for every one / Money rules the world / Set them free«, synger han på åbningsnummeret ‘Moneyman’. Og det bliver ikke bedre på ‘Fifty Years of Reason’: »I have been climbing mountain high / I have been falling down / When I look into your eyes / I know / I am not half the man«.

Som en lille kuriositet har Søgaard hentet radiohittene ‘Fire in Your Eyes (Ay Ay)’ og ‘Revelations Day’ frem fra tidligere album. Om det trækker op eller ned er svært at vurdere, men det er egentlig også ligegyldigt.

Twoface. 'Road to Sanity'. Album. Border Breakers/Sony BMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af