Black Dice

Egentlig startede New Yorker-gruppen Black Dice ud som et noiseband, men de har album for album arbejdet sig ind på deres helt egen fortolkning af dansemusik. Således var forrige album en række minimalistiske, elektroniske toner, der med åbent sind godt kunne danses til.

Den udvikling fortsætter de på deres nye album, som faktisk er en opsamling af tre ep’er, og som kommer nærmere en egentlig dansemusik, som dog ligner meget lidt af det, der ellers findes på den elektroniske scene. For det første eksperimenterer de med den klassiske 4/4-rytme ved at smide sære, abrupte rytmer, nogle elektroniske, andre skramlende analoge, ind i mellem de faste beats og dermed vride dem ud af form. For det andet finder de vist deres lyde i en anden dimension. Der er selvfølgelig synth-toner, der ofte spiller lyse, simple melodier, men mange af de andre lyde er svære at placere. Loops, samples og distortion forstyrrer dansegulvet så radikalt, at man skulle tro, man havde fået fat i amerikansk militærs hemmelige optagelser fra en fest med rumvæsenerne fra Roswell.

På mange måder appellerer Black Dice nok mest til lydnørder, som kan sidde og gætte på, hvordan de laver dit og dat. Men hvis man synes, at klubscenens dj-sets er for konventionelle, så er der i hvert fald masser af udfordringer at hente her.

Black Dice. 'Load Blown'. Album. Paw Tracks/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af