Pako & Frederik

Pladeselskabet Global Underground var et af de helt store brands, da dj-kulturen og den elektroniske dansemusik i slutningen af 90’erne udviklede sig til et globalt massefænomen. Med afsæt i progressiv house udsendte selskabet en række fortræffelige og konceptuelt gennemførte compilation-cd’er, mixet af superstjerne-dj’s som Darren Emerson, John Digweed og Danny Tenaglia.

Hollandske Pako & Frederik fik æren af at være den allerførste signing, da Global Underground i 2003 udvidede gesjæften til også at udgive artistalbum via underselskabet GU Music. Men der er nu ikke så meget at komme efter på duoens andet album, selvom det på ingen måde lyder af den overgearede, glowstick-viftende trance, titlen umiddelbart associerer til. Derimod bevæger Sekander ‘Pako’ Raisani og Frederik Borgesius sig i et tilbagelænet krydsfelt mellem chillout og techhouse med indlagt klikken og knitren. Kun numrene ‘Ribcage’ og ‘Percunia’ synes rettet mod dansegulvet med deres uptempobeats og spacede fornemmelse.

Rigtigt medrivende bliver de dog aldrig, og i det hele taget er duoens produktioner simpelthen for glatte og iltfattige. Bevares, et par af albummets mere nedtonede numre byder på ganske stemningsfulde synth-flader og drilsk rytmik og vil sidde fint i et chillet dj-sæt. Men Pako & Frederik træder ikke på noget tidspunkt i karakter, og niveauet fra Global Undergrounds compilations kommer de to hollændere ikke i nærheden af.

Pako & Frederik. 'The Alert'. Album. GU/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af