Iron & Wine – harmløs hygge

Det er i sandhed et særsyn, at Voxhall kan melde udsolgt en kold og regnfuld mandag aften. Det var ikke desto mindre tilfældet, da Sam Beam aka Iron & Wine og hans syv musikere trakterede det taknemmelige århusianske publikum med lettere underspillet folk rock.

Sam Beam lagde modigt ud med ‘The Trapeze Swinger’, hvor eneste akkompagnement var fra søsteren Sarahs fløjlsbløde stemme. Et nærmest andægtigt publikum labbede enhver tone i sig, og respekten for musikkens udfoldelse skulle lykkeligvis vare koncerten ud. Lydbilledet blev dog ikke væsentligt beriget da resten af bandet kom på, for der blev spillet usædvanligt lavt, og de forskellige instrumenter blev behandlet med en forsigtighed, så man næsten skulle tro, at der vankede interne bandbøder, hvis nogle skulle skille sig ud.

Det bevirkede desværre, at koncerten manglede en del intensitet og Sam Beams fantastiske sange blev behandlet med en alt for stor respekt. Lidt misforhold mellem de forskellige instrumenters volume i starten af koncerten, gjorde dog heller ikke jobbet nemmere. Beams musikere var dygtige, bevares, men de spillede alt for pænt, og bassist Matt Lux var vel den eneste, der ind imellem viste tænder. Det stod blandt andet i skærende kontrast til Sarah Beam, der ikke fortrak en mine under hele koncerten, og mest af alt virkede til at være et andet sted mentalt.

En stor del af publikum virkede dog til være godt tilfredse med den lidt hyggeprægede, lejrbålsstemning og denne aften var måske heller ikke velegnet til de store udskejelser, men det var synd, at et så stort band ikke formåede at fylde mere på scenen rent musikalsk. Højdepunkterne var derfor i de sange, hvor musikken ikke kunne undgå at bide en smule fra sig, og her var specielt ‘Innocent Bones’ og ‘Lovesong of the Buzzard’ rene perler.

Havde man håbet på en aften, hvor der blev taget chancer og givet los i konventionerne, så måtte man gå skuffet hjem. Beam og co. tog i stedet stikket sikkert hjem og leverede en velspillet koncert, der dog kun i momenter udstrålede den intensitet, som pladerne har i så rigt mål.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af