Bon Iver

På med skovmandsskjorten og lad fuldskægget stå. Vi skal igen et ømt smut forbi det amerikanske midtvesten for at falde i meditativ stemning med en akustisk guitar, halvpsykedeliske sange og en øm, øm herrestemme.

Imod tager den endnu ubeskrevne sanger, guitarist og sangskriver Justin Vernon, der ligesom de fleste andre alt. country-kolleger, USA lige nu er så beriget af, indspiller under kunstnernavn. Bon Iver er endnu et poetisk alias inden for den klassiske, amerikanske sangskrivningstradition med en god portion af tidens skæve twist, der også fører sangene lidt videre, end traditionen ellers foreskriver genren.

‘For Emma, Forever Ago’ indeholder solide singer/songwriter-sange med en imponerende indlevelse bag de betagende melodier og til tider underdrevne eksplosionsfarlige arrangementer. Når denne sammenblanding virkelig fungerer, er det svært at ikke sende sine kærligste tanker til kolleger som Castanets og Phosphoresent.

Tilbage – efter alle sammenligningerne som debutanter nu engang må leve med – står Bon Iver som en velkommen sanger og sangskriver med en overbevisende portion talent for at levere tændte sange med gejst i sin specielle stemme. Originaliteten snakker vi ikke om, så længe der er grund til at glemme, at skægget vokser.

Bon Iver. 'For Emma, Forever Ago'. Album. Jagjaguar/4AD/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af