Tomas Ortved

1 6

Danske Tomas Ortved er nok mest kendt for sit virke bag trommerne i Sort Sol, hvor han i samspil med nogle af dansk rocks mere karismatiske personligheder har været med til at præge den hjemlige rockscene igennem flere årtier.

Nu er Ortved klar med et soloalbum, hvor han springer ud som både sanger, tekstforfatter og multiinstrumentalist, og desværre formår han ikke at magte nogen af delene særligt godt. Sangeren Ortved og hans tekstunivers forbliver anonymt og decideret kedeligt. Det samme gør sig gældende i melodimaterialet, hvor den messende stemme aldrig får saft og kraft nok til at virke present, ligesom det halter gevaldigt med at frembringe fængende verselinier og omkvæd.

‘Sun Pistol’ indeholder således en underlig omgang numre med primære rødder i en vag version af fortænkt 90’er-rock, hvor det nyskabende, set i forhold til Ortveds tidligere bidrag til dansk rocktradition, er nærmest ikke-eksisterende. Numrene bliver hurtigt tamme og anonyme – og det er ligegyldigt, om der er tilsat japansk tale eller tilstræbt dissonans for at tilføre det hele lidt kant og finesse.

For disse anmeldende ører fremstår dette album nærmest som en musikalsk pendant til, hvad der kan ske, hvis man vælger at lave mad uden krydderier: Man får et tamt, tomt og trivielt resultat, hvor man glemmer, hvad det hele smagte af umiddelbart efter indtagelse.

Tomas Ortved. 'Sun Pistol'. Album. iRMGARDZ 2.0.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af