Frightened Rabbit

Glasgow-bandet med det mystiske navn fortsætter sin personlige og meget iørefaldende udvikling på album nummer to, ‘The Midnight Organ Fight’, og hvor er det dog en sand fornøjelse at være vidne til. Albummets 14 skæringer ligger alle og balancerer på en knivsæg mellem underspillet indie og mere eller mindre ordinær rock.

På rejsen gennem albummets sange dukker flere tydelige referencer op undervejs. Førstesinglen ‘Head Rolls Off’ leder eksempelvis tankerne hen på bysbrødrene i Snow Patrol, på ‘My Backwards Walk’ er det Counting Crows, der spøger i baggrunden, mens der leges med amerikanske bluegrass i den herligt vuggende ‘Old Fashioned’.

Disse referencer er måske ikke isoleret set specielt originale at lade sig inspirere af, men den bange kanin formår alligevel at skabe et både personligt og yderst overbevisende bud på en erindringsværdig rockplade. Her er nemlig en samling sange, der alle på hver deres måde emmer af lyst og sjæl.

Det er simpelthen tydeligt, at bandet har spilleglæden i førerposition. Denne gejst og de forbandet velskrevne sange gør, at pladen vokser og vokser og er svær at slippe igen. Bandet har udover i hjemlandet allerede opnået fin succes i USA, men mon ikke også Europa nu er klar – her er i hvert fald en glimrende undskyldning for at følge trop.

Frightened Rabbit. 'The Midnight Organ Fight'. Album. Fat Cat/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af