Fuck Buttons

Umiddelbart kunne man fejlbedømme dette album som en spirituel rejse ind i New Age-territorium. Coveret er prydet af en ø fotograferet fra kysten, og de smukke støjdroner, der dominerer lydfladen, har en særegen skønhed over sig. Især titler som ‘Sweet Love for Planet Earth’ og ‘Okay, Let’s Talk About Magic’ dufter af røgelsespinde og batik-farvede kosmos-krammere.

Med lidt tolkningsarbejde kunne man ligeledes koble tribalpercussionen og de elektronisk manipulerede fugleskrig til indianernes leven i pagt med naturen, mens det distortede mylder af menneskestemmer, der engang i mellem rabler og skriger i baggrunden, er udtryk for menneskets indbrud i den økologiske balance.

Men det ejendommelige bandnavn og titlen på den engelske duos debutalbum tyder på, at de trods alt ikke sidder og ryster på hovedet over verdens tilstand hver dag. Tonen i de føromtalte sangtitler er også lige sær nok til at blive taget alvorligt. Der synes i hvert fald at være en ironisk tone skubbet ind under overfladen.

Det forhindrer dog ikke Fuck Buttons i at have lavet et smukt, velkomponeret album, der ikke kun er hypnotiserende støjdroner men også dansable rytmer og endda melodiske orgellinjer her og der. Ironi eller ej, så er albummet en varm, spirituel krammer.

Fuck Buttons. 'Street Horrrsing'. Album. ATP/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af