Get Well Soon

Get Well Soons debutalbum er resultatet af den tyske multiinstrumentalist Konstantin Groppers eksperimenter med stilarter og genrer gennem de seneste tre år. Projektet har løbende kastet ep’er med ønsket om god bedring af sig, men det er først nu, at et egentligt album udgives. Albumtitlen til trods får det trætte hoved dog kun få øjeblikke at hvile sig i, for bedst som florlette klokkespil, strygere og blæsere er ved at transportere ens tanker langt bort til rødmende solnedgange, så brager trommer og elektriske beats igennem og rykker brat en tilbage til virkeligheden.

Groppers musik er mangefacetteret i sit udtryk og fuldstændigt uforudsigelig. Hvor det ene nummer er blød singer-songwriter, er det næste tungt af elektronik og sunget med en robotstemme. Og iblandt de uforudsigelige krumspring gemmer der sig blandt andet en coverversion af Underworlds ‘Born Slippy’, som Gropper kaster sig ud i med både glockenspiel og strygere.

På albummet trækker Gropper os flittigt med rundt i reference-manegen, fra Radiohead over Patrick Wolf til Nick Cave’sk dunkelhed, og blander i rigt mål med både balkansk folkemusik, postrock og klassiske kompositioner. Men Gropper kommer aldrig til at stå mål med inspirationskilderne. Problemet ligger i hans vokal, som aldrig helt kommer til at stemme overens med resten, fordi den hele tiden ubehjælpeligt falder ved siden af musikken, der ville have gjort sig langt bedre alene eller med en mere neddæmpet vokalside.

Get Well Soon. 'Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon'. Album. City Slang/Cooperative/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af