The Futureheads

The Futureheads er ligesom en god, gammel ven. Ikke sådan en man ser eller snakker i telefon med hver uge, tvært imod kan der gå måneder mellem, at man mødes. Til gengæld er der så dømt indforstået men uforpligtende ølstuehygge, når kalenderen passer.

For med The Futureheads ved man, hvad man får: Glødende guitarer, energisk vokalvrængeri og skarptslebne melodilinjer med direkte, rød tråd tilbage til klassiske, britiske punkrockere som The Clash og The Jam tilsat en mere moderne men udtalt fornemmelse for ørevridende, fællessangsegnede refræner.

Sådan var det på Sunderland-kvartettens to første album – og sådan er det også på det dugfriske, tredje studiealbum ‘This Is Not the World’. Døren sparkes uimodståeligt ind med en slagfærdig åbningstrio bestående af den potent piskende ‘The Beginning of a Twist’, ‘Walking Backwards’ og den smittende, højoktane ‘Think Tonight’.

Det tonsende tempo og de smittende harmonier gør sig heldigvis også gældende på resten af albummet, om end kursen her er noget mere slingrende. For fremtidshovederne er langt mindre elskelige, når de som på ‘Sale of a Century’ for ensidigt satser på slagkraftige riffs frem for solid sangskrivning.

‘This Is Not the World’ er kort sagt mere fra samme skuffe: Momentvis for monotont men først og fremmest simpel og smittende guitarglæde.

The Futureheads. 'This Is Not the World'. Album. Nul/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af