Interview: Hercules And Love Affair

Med Hercules And Love Affair stiller Andrew Butler med en sej opstilling. På det selvbetitlede album har indie-berømtheder som Nomi, der er hyppig gæst hos CocoRosie, og ikke mindst Antony Hegarty fra Antony & The Johnsons hver især lagt stemme til de spændstige og hoftevridende produktioner. Selv er Butler en beskeden herre, som ikke ligefrem står på byens tage og råber op om en ny disco-bølge. Men han mener helt sikkert, at tiderne har ændret sig.

Som så mange andre genrer er disco et monster med mange hoveder – i dag måske flere end nogensinde før. Og selvom det kan lyde overraskende, er det især den alternative rockscene, der leger med discoens dansable værktøjer i det nye årtusinde, hvor bands som Hot Chip og LCD Soundsystem lader guitarstrengene slynge sig omkring koklokker, boblende basgange og masser af percussion. En af de mest lysende stjerner på den nye discohimmel er DFA Records’ nyeste satsning, Brooklyn-dj’en Andrew Butler.

»Jeg ved ikke, om disco er på vej tilbage, men jeg ved, at der helt sikkert er en gruppe unge dj’s, som har taget disco til sig, og som eksperimenterer med nye udgaver af gamle disco-numre. Det er svært ikke at elske disco, synes jeg. Der er jo enormt meget energi i musikken. Det er noget, man kan danse til. Disco er jo ikke længere noget, man kun spiller til et bryllup, eller når man går ud og bowler. Jeg synes helt sikkert, disco har fået nyt liv«.

Udover jobbet som dj har Andrew Butler en fortid som musikstuderende på Sarah Lawrence College i Westchester County i New York, hvor han som et barn i en slikbutik fik lov at gå amok i skolens gamle, elektroniske vintage-udstyr. Det medførte en forkærlighed for håndværket, der skinner igennem på debutalbummet.

»Jeg ville lave dansemusik, som blev spillet på rigtige instrumenter i stedet for at være programmeret på en computer. Jeg havde lyst til at fokusere hundrede procent på ‘den gode sang’ og skabe et album med en række gode, helstøbte sange, som man kan danse til«, fortæller han.

Der er da heller ikke mange Ed Banger-agtige electro-drøn på debuten fra Hercules And Love Affair. Og når Antony Hegarty folder sig ud som to meter høj disco-diva, lever projektet op til sit guddommelige navn.

»Antony er en gammel ven, og han er helt sikkert en af årsagerne til, at jeg besluttede at bruge sangere på pladen. Hans stemme er nærmest et instrument i sig selv. Jeg er vild med sangere, der får så meget følelse ind i sangen, at ordene nærmest bliver overflødige«, understreger Andrew Butler og fortsætter:

»Jeg tror, folk begynder at savne club-musik med flere nuancer. Folk gider ikke altid lytte til store, bombastiske ‘over-the-top’-produktioner. Jeg håber og tror, at der er plads til mere underspillede ting. Da jeg var yngre, syntes jeg, at positiv musik var dødirriterende, men nu er det anderledes. Jeg tror, folk i nattelivet er klar til mere simple ting i musikken, som for eksempel harmonier og melodier i stedet for bare en pumpende bas og en masse distortion«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af