Billy Bob Thornton & The Boxmasters

Hvis jeg skal sige noget videre intelligent om countrymusikken anno 2008, så er det, at den efterhånden er blevet så skide smart, at selv langhårede og overhypede Sub Pop-bands nu tilsyneladende ikke kan spille tre toner på en lapsteel, uden at vi anmeldere begynder at fable om støvede landeveje, af-tabuisering af den amerikanske folkemusik og andet vrøvl.

For skuespilleren Billy Bob Thornton og hans debuterende outfit, The Boxmasters, er country imidlertid en glimrende undskyldning for at holde årtiets halbal. Billy Bob Thornton har på sine fire soloalbum så strålende bevist, at han kan skære en countrysang, men det er med The Boxmasters, han viser, at han meget vel kan være en af de største entertainere siden Bob Wills, den kronede konge af den dansable western swing.

På dette dobbeltalbum, hvor del to består af coverversioner, spiller The Boxmasters hujende og letbenet honky tonk, så det svinger hele vejen ned i lilletåen. Eftersom alle sangene er bundet sammen af korte introer og mellemspil, er det én lang fest, der først stopper, når dine fødder og smilebånd simpelthen ikke kan trække mere.

‘The Poor House’ er årtiets hit og ‘I’m Watchin’ the Game’ bomber med stor selvironi både countrymusikken og ligestillingen 40 år tilbage. Nogen stor sanger bliver Billy Bob aldrig, men god damn y’all, det her er sgu det sjoveste, mest festlige og underholdende album, du nogensinde kommer i nærheden af.

Billy Bob Thornton & The Boxmasters. 'The Boxmasters'. Album. Vanguard/Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af