Elzhi

På dansk kan ordet ‘preface’ oversættes til både forord og indledning. Mens Slum Village-rapperen Elzhi med sin solodebut hentyder til sidstnævnte, så er man nødt til at tage det første med også, før ‘The Preface’ for alvor kommer til sin ret.

For da Elzhi i sin tid blev medlem af Slum Village (som afløser for den nu afdøde J Dilla), kæmpede Detroit-gruppen med at opnå anerkendelse. Selvom de siden har fået den, så har Elzhi i processen aldrig helt formået at forløse sit talent, hvorfor han nu står i samme situation som soloartist et årti senere.

Lad mig bare slå fast, at evighedstalentet Elzhi endelig udfolder alle sine kvaliteter på denne skive. Rimsmeden træder virkelig i karakter med sit forrygende, energiske og tekniske flow. Samtlige 16 skæringer byder på skarpt formulerede og udfordrende rim – hvad enten de er konceptuelle, kompromisløse eller kærlighedsflirtende.

Tekster og emner rykker ingen grænser for genren men emmer af alsidighed og overskud. Det samme gælder for produktionerne, som Black Milk suverænt skruer sammen med vanlig sans for skrædder-stramme snares, sort-sjælede samples og statisk vuggende rytmer.

Som helhed holder albummet højt niveau, og selv om der er højdepunkter undervejs, så kan hele herligheden varmt anbefales at høre – fra ende til anden ganske ulig størstedelen af nutidens hiphop-udgivelser.

Elzhi. 'The Preface'. Album. Fat Beats/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af