Kim and The Cinders

De knoklemagre brødre fra Powersolo, Kim og Bo Jeppesen, har for en stund lagt klovnenæserne og de skarptslebne pasticher i moderbandet på hylden for at koncentrere sig om noget lidt mere råt og upoleret. Kim and The Cinders hedder projektet, og debuten er indspillet strictly lo-fi med mobilt benzingenerator-drevet optagegrej on location i mørke svenske skove.

Sangene tager afsæt i skæve vise-traditioner, strejfer vemodig country-croon og uddeler kærlige kram til truckere og skovhuggere, der fortynder deres øller med salte tårer på støvede barer. Uden at der altså går helt Lars Lilholt i den, så er den landlige duft fra brødrenes øvrige output velbevaret. Men den er her sanset igennem en mere folket, til tider småpsykedelisk og ikke mindst anderledes afdæmpet og ærlig optik.

Et enkelt nummer falder dog igennem helheden med et hult tegneserie-drøn. Selv hvis konteksten istedet havde været Powersolos mere muntre rammer, ville ‘My Lover’ måske endda stadig kunne stille de øvrige numre på et helt album i forlegenhed med sit pinlige curlingkællinge-omkvæd.

Det er heldigvis en enlig svale. For selvom at ikke alt lykkes for Kim and The Cinders, og de heller ikke ligefrem sætter himmel og jord i bevægelse, så er der glødende momenter, der bestemt ulmer længe efter at selve bålet er slukket. Et udmærket lille mellemspil, mens vi venter på nye gøglerier fra Volvo-lejren.

Kim and The Cinders. 'Kim and The Cinders'. Album. Crunchy Frog.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af