Roots Manuva

Roots Manuva, med det borgerlige navne Rodney Smith, har med sine tre hidtidige album for alvor slået sit navn fast som en af Englands største og mest unikke hiphop-kunstnere. Hans fjerde album følger langt hen ad vejen samme opskrift som de forudgående, bestående af en kombination af hiphop, dub og funk, der krydres med hans sprøde og selvsikre britisk/jamaicanske accent.

Albummet lægger dog ud med det Studio One-inspirerede reggae-nummer ‘Again & Again’ samt det dancehall-klingende ‘Do Nah Bodda Mi’, og man forventer, at resten af numrene vil fortsætte i samme mere hitlistevenlige spor. Selvom dette lydskifte godt kunne fremstå som et forsøg på at ramme bredere, så skal det nærmere tolkes som et tegn på større frihed. Smith skal simpelthen ikke længere bevise, at han besidder et kæmpe talent og kan derfor tillade sig at prøve kræfter med noget nyt.

Godt nok starter han albummet med flere uptempo-numre, men langsomt skifter albummet over i Roots Manuvas mere dystre og vante univers, og her føler han sig uden tvivl mere hjemme. Det er nemlig, når han halvt syngende, halvt rappende fortæller om sit eget liv og verdenen omkring ham, at hårene rejser sig i nakken på lytteren. Den intensitet han lægger i sine vers, skal man lede længe efter, og når det kombineres med hans dubbede hiphop-lyd, skaber det en helt enestående musikalsk oplevelse.

Roots Manuva. 'Slime and Reason'. Album. Big Dada/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af