Spejderrobot + 3 – vender det indadvendte udad

I betragtning af at festugen kun netop er overstået, var det et imponerende antal århusianere, der var mødt op for at høre, hvad Spejderrobot havde at byde på. Det var der formodentlig ingen, der fortrød. For live formåede Spejderrobot og hans tre kumpaner på imponerende vis at puste liv i hans dunkle, elektroniske dub-lyd.

Efter en afdæmpet intro, hvor kun percussion leverede det organiske modspil til laptoppens drømmende klangflader, entrede guitaristen og bassisten. Specielt guitaristen var med sit kraftfulde anslag og kække attitude med til at vende det indadvendte udad allerede fra de første toner af ‘Bobler og kroge’. Som da han fingerede at svare på et mobilopkald for dernæst at bruge mobilen som plekter. Den elegante vekslen mellem heftige drum’n’bass-rytmer og smukke Berlin-mure af elektronisk vellyd bragte salige smil på det øldrikkende publikums læber.

En overgang var den veloplagte guitarist næsten ved at overskygge Spejderrobots digitale lækkerbiskner, men de holdt balancen på fornem vis. Allerede efter små 50 minutter var opvisningen i musikalsk og elektronisk overskud til ende, men Musikcaféens publikum ville ikke slippe Spejderrobot, der vendte tilbage for at give et solo-ekstranummer. Man ved, man er nået langt som eksperimenterende dub-kunstner i Danmark, når tilskuerne eksalterede råber deres requests før ekstranummeret. De fire herrer demonstrerede på fornem vis laptop-musikkens live-relevans.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af