Sys Bjerre

En af musikåret 2008’s hjemlige overraskelser er 23-årige Sys Bjerre, der tidligere i år stormede ind på toppen af den danske singlehitliste med rappenskralde-hittet ‘Malene’, om en forsmået kvinde der betaler tilbage på kærestens utroskab ved at sætte ild til hans lejlighed og sprede hans ejendele udover Vesterbro. Hvem sagde girl power?

Efter dette pludselige gennembrud er det nu tid til debutalbummet ‘Gør det selv’. Og lad os starte med det positive: Sys Bjerre virker til at være en sej tøs med klare holdninger til sig selv og sin omverden. Noget man ikke ser hver dag i Radiopopland. Tilmed har hun en hørbar glæde ved at lege med det danske sprog (om end hun sniger for mange klichéfyldte, engelske vendinger ind i det), der sørger for, at debuten undgår de værste hjerte/smerte-rim.

Så langt så godt. Men desværre modsvarer albummets kompositioner ingenlunde teksternes vovelyst. For udover førnævnte ‘Malene’, der besidder et åbenlyst ørehænger-gen, er det småt med mindeværdige melodier. Og oven i hatten er alle sangene blevet kørt i gennem det samme ferske produktionsfilter, hvor velfriserede studiemusikere tilføjer en fesen metervarelyd, der over et helt album tangerer det søvndyssende.

Resultatet er et album, der trods momentvis gode takter på tekstsiden mavelander et sted mellem Anna David og Maria Montell. For den kant, gnist og trods, som ind i mellem stikker sit frække fjæs frem, er godt og grundigt blevet syltet og overdøvet til fordel for en substansløs væg-til-væg-vellyd, som trækker ‘Gør det selv’ ned i gennemsnits-sumpen.

Forhåbentlig finder sangerinden mere interessante musikalske legekammerater næste gang, som kan sætte mere fut i kompositionerne og fremme den kulørte personlighed, der i denne omgang er blevet taget som gidsel i lyttevenlighedens navn.

Sys Bjerre. 'Gør det selv'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af