The Game

Med sit tredje album under bæltet burde al tvivl være tilintetgjort: Rapperen The Game både kan og vil selv uden sine tidligere mentorer 50 Cent og Dr. Dre. Solidt plantet på egne ben leverer han med albummet ‘LAX’ opdateret og skarp west coast-hiphop med respekt og sans for det musikalske forlæg.

Uden Dre i producerstolen er det oplagt at rekruttere en række forskellige producere, og den strategi slipper The Game rigtig godt af sted med, fordi den musikalske bredde giver albummet en varieret lydside, mens rapperens gennemførte tekstunivers og personlige stemme sikrer den den røde tråd. Etablerede producernavne som J.R. Rotem, Hi-Tek og Cool & Dre lever alle op til forventningerne, mens mere ukendte beatsmede som Knobody & Dahoud og 1500 Or Nothin’ overrasker med de velfungernede ‘Game’s Pain’ og ‘Dope Boys’.

Albummet starter stærkt med den selvbiografiske ‘LAX Files’, det lyriske show off ‘Bulletproof’ med Wu-Tang-veteranen Raekwon og den konceptuelle og hardcore humoristiske ‘Money’. På alle tre numre ligger The Game skarpt på beatet og viser sin store evne til at berøre alvorlige emner, uden at det bliver for tungt eller søgt. Tværtimod holder han balancen med intelligente hverdagsbetragtninger, hardcore humor og vanlig name dropping.

Over midten går der lidt r’n’b-tomgang i den. Det starter med en underlig anonym produktion fra en ellers altid sikker Scott Storch, og de bløde sangomkvæd bliver hurtigt for meget. Det er synd, fordi The Game netop før har vist, at det sagtens kan være følelsesladet, uden at det behøver blive sukkersødt. På nær den balladeagtige ‘My Life’ er pladen også uden de helt store dramatiske og stemningsfulde indslag, der gjorde forløberen ‘Doctor’s Advocate’ så sublim.

The Game har med vanlig sans for selviscenesættelse proklameret, at ‘LAX’ bliver hans sidste album. Den slags udmeldinger skal man normalt ikke tage alt for alvorligt fra hiphopstjerner, men gør han alvor af den tidlige pension, bliver det uden tvivl et betydeligt tab for den west coast-hiphop, som The Game lever, ånder og beretter så fortræffeligt om.

The Game. 'LAX'. Album. Geffen/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af