Built to Spill – perfekte for altid

Et stille nik. Det er sådan Doug Martsch og jeg hilser på hinanden, mens manden bag aftenens hovednavn står og rocker ud til de overraskende gode opvarmere i danske Disco Doom. Det er sjovt nok langt mere gang i ham der, end da han senere står på scenen. Her forsvinder Built to Spill ind i deres musik, og al fokus er lagt på at spille de komplekse kompositioner.

Bandet spiller deres mest udsvævende, syrede album ‘Perfect From Now On’ fra ende til anden. Det er selvfølgelig et koncept, der mest appellerer til nørderne. Os musikgourmeter der købte albummet, da det udkom. Turen i tidsmaskinen er dog værd at tage, for sangene er ligeså gode, som de altid har været, og det er i aften helt åbenlyst, hvordan inspirationen fra dem er sivet ned gennem en generation af indiemusikere, som måske ikke længere kan kaldes så nye endda. Det er et tungt, men nærende måltid.

Det er teknisk velspillet, følsom pop for pothoveder, når det er som bedst. Som dessert får vi tre tæskegode numre fra bandets øvrige diskografi ‘Going Against Your Mind’, ‘Car’ og en himmelsk lang udgave af ‘Carry the Zero’. Man kunne mene, at det her var snyd, at sangene lød for meget som på albummet, og at Built to Spill var uengagerede at se på, men det her var en delikat oplevelse værdig for konger og dronninger.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af