Emil de Waal +

Komponist og trommeslager Emil de Waal har været vidt omkring på den musikalske scene i Danmark og bevæget sig i alle afkroge af den rytmiske musik drevet af passion. Erfaringerne fra den alsidige karriere – og dem er der rigtig mange af – tager de Waal med sig og samler i sin egen musikalske gruekedel. Elementer koges sammen til et nyt bryg med et meget personligt udtryk, hvor elementer fra veldefinerede musikgenrer kun er flygtige holdepunkter.

‘Ombud’ er Emil de Waals tredje album med sin faste trio, der udover de Waal på trommer m.m. består af Gustaf Ljunggren på strenge, sax og knapper og Søren Kjærgaard på tangenter. Albummet viser de Waal fra en mere elektronisk side end de tidligere album, og de Waal har for eksempel fået hjælp fra Spejderrobot til at remixe og producere melodien ‘Tollundgryde’. Men han er ikke den mest prominente på gæstelisten, der også tæller Andy Green (Velvet Underground) som producer og keyboardfænomenet Wayne Hovitz.

Det kan være en svært at skulle balancere imellem jazz og electronica, men de Waal klarer balancegangen ganske godt. Det er hverken jazz eller electronica men begge dele på én gang. De analoge instrumenter spiller godt op imod de forprogrammerede elektroniske strukturer og harmonier med simple melodier. Og hvis der er noget, der virkeligt skinner igennem og overstråler alt andet på albummet, er det den spilleglæde, musikken bliver leveret med.

Emil de Waal +. 'Ombud'. Album. Artiscope/Cope/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af