Jenny Lewis – forrygende country-fest

Det var et udsolgt Lille Vega, der tirsdag aften tog imod den amerikanske singer/songwriter Jenny Lewis og hendes fem mand store band. Og de tog imod en kvinde, der besidder mere star-quality og naturlig coolness end de fleste, og fra hun første gang slap sin kønne, let vrissende vokal fri til tonerne af den skiftevis blide og hårdt ruskende ‘Jack Killed Mom’, havde man på fornemmelsen, at det ville blive en god aften. Da opvarmningsfrontmanden Benji Hughes tilmed kom dalrende ind på scenen i sidste øjeblik og nåede at aflevere et overlegent vers med sit brummende kraftværk af en stemme, havde man ligefrem svært ved at se, hvordan Lewis og hendes band kunne overgå dette brag af et åbningsnummer.

Det blev dog ikke noget problem. ‘The Charging Sky’ og ‘Rise Up With Fists’ fra debutalbummet ‘Rabbit Fur Coat’ fyldte rummet med uimodståeligt svingende countryrock og den fænomenale ‘Carpetbaggers’ hvor Lewis’ delte mikrofon med kæresten og bandlederen Jonathan Rice, var en hæsblæsende og forrygende opvisning i festlig americana.

Afslutningsvis fik vi den sejeste bandpræsentation, jeg endnu har været vidne til. Jonathan Rice rimede, jammede og freestylede sig igennem de forskellige bandmedlemmer, mens bandets rytmesektion ulmede under overfladen for til sidst at eksplodere i en fremragende udgave af ‘See Fernando’. Og Jenny Lewis, hun kunne ikke holde op med at smile, og det kunne vi sådan set heller ikke.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af