Mikkel Metal

Han er lidt af en institution på den danske elektroniske scene. Han har udgivet på det massivt anerkendte pladeselskab Kompakt, såvel som på det ambitiøse danske Echocord. Her er han albumaktuel for tredje gang og denne gang med lidt af et scoop i baghånden. På fire af albummets skæringer får Mikkel Metal nemlig besøg af Paul St. Hilaire, tidligere kendt som Tikiman, der er mest kendt for sine samarbejder med Rhythm & Sound.

Men at han nu deler vokalist med duoen, som opfandt den europæiske, elektroniske afart af dubben, som Mikkel Metals udgivelser altid har bevæget sig indenfor, har heldigvis ikke betydet, at han har nærmet sig en kopi deres sløve, kliniske udgave yderligere. Det betyder blot, at albummet beriges af en af en helt fantastisk stemme. Lighedstegnene er der selvfølgelig endnu, men Mikkel Metals fortolkning er stadig hans egen. Den er varmere, mere melodisk og i det hele taget mere mangfoldig. Det er klassisk dub hele vejen, men meget af tiden skimter man for eksempel en tech house-inspiration. Den er aldrig dominerende, men den er et af de friske pust, der gør danskerens fortolkning personlig.

Enkelte af produktionerne mangler måske en anelse af den dybde, han ellers har været kendt for. Tilgengæld er et nummer som ‘Visions of Life’, især takket være Hilaires fantastiske vokalarbejde, noget af det bedste, der er kommet ud af Danmark i lang, lang tid.

Mikkel Metal. 'Peaks and Troughs'. Album. Echocord/A:Larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af