Squarepusher

Udgangspunktet for Squarepushers 11. studiealbum er en syret dagdrøm om en rockkoncert. Dagdrømmen har Tom Jenkinson, der gemmer sig bag navnet, transcenderet til 14 kompositioner med stort set den samme orkestrering og lyd. Og vidste man ikke bedre, så lyder enmandsbandet som et fuldt orkester, der spiller live.

Det faste holdepunkt i Squarepushers musik er stadig hans specialbyggede 6-strengsbas, der udsættes for lidt af hvert. Jenkinson er en fremragende bassist, der virkelig forstår at udnytte sit instrument i både tempofyldte soloer og i lange harmoniske passager. I løbet af pladens 44 minutters spilletid bliver lytteren ført fra lækker harmonisk sommerstemning, over ungdommelig rebelsk garagerock til at kulminere med flere og flere komplekse lag. Afslutningsvist trækkes tempoet ned igen, og musikken bliver igen fløjlsblød.

‘Just a Souvenir’ er så velspillet og velproduceret, at den ligger på grænsen til at miste noget af den kant, der ellers har givet Squarepusher status som en af de mest innovative musikere og komponister. Jenkinson er vendt tilbage til en mere rendyrket form for jazz og drum’n’bass og væk fra eksperimenterne. Albummet føles derfor mere som en lille kort hilsen end reel udvikling.

Squarepusher. 'Just a Souvenier'. Album. Warp/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af