The Last Shadow Puppets – overdådigt orkester-orgie

Nysgerrighed og lidt bange anelser fyldte mit hoved på vej ud mod Vega. Hvordan ville det lykkedes ‘Arctic Monkeys-sideprojektet’ at komme ud over scenen med sange fra et lige lovligt 70’er-inspireret album, der tilmed er indspillet med et klassisk orkester? Svaret kom prompte: Man tager da det 14-mand store orkester og en dirigent med sig og fremfører musikken bedre end på albummet. Således fik jeg hurtigt skoddet forargelsen over de dyre billetter og de derfor forståeligt nok få fremmødte.

Og der stod de så ved siden af hinanden og sang ‘Standing Next to Me’, de to velsyngende charmetrolde Alex Turner og Miles Kane, der denne aften var fuldstændig musikalsk ligeværdige og lignede et par unge crooner-versioner af Roger Moore og Clint Eastwood. Og netop musikkens James Bond-orkestreringer og spaghetti western-klange buldrede fra orkestret med hjælp fra tre stramt spillende lejesvende på bas, keyboard og trommer.

Med skræddersyet jakkesæt, struttende selvtillid og tremolo-tung guitar som sit svær udfoldede Miles Kane sig som en tyrefægter, mens orkestret leverede pragteksempler på kraftfuld vellyd. ‘My Mistakes Were Made For You’ føltes således som at blive hvisket blidt i ørene af et par bidske Bond-babes. Og med den stærke ‘Calm Like You’ og efterfølgende højlydte pigeskrig skulle man tro, at det var The Beatles, der til sidst forlod scenen. En overraskende veloplagt koncert.

Med endnu et album på cv’et, så man undgår de lidt ligegyldige coversange af Bowie og Cohen og med Koncerthuset eller Operaen som passende pompøs rammer, spår jeg en fremtidig seks-stjernet oplevelse.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af