David Byrne & Brian Eno

Hvad sker der, når to musikalske genier mødes? God musik må naturligvis opstå, og det er også sket i dette tilfælde, hvor den tidligere forsanger i Talking Heads, David Byrne, har allieret sig med sin gamle ‘partner in crime’, den musikalske troldmand og superproducer Brian Eno. Sidst de to slog deres snørklede hjerner sammen, resulterede det i den avantgardistiske ‘My Life in the Bush of Ghosts’ fra 1981, der stadig regnes for en milepæl indenfor samplet elektronisk musik.

Her tre årtier efter har Byrne og Eno lagt eksperimenterne på hylden. De behøver ikke at opfinde den dybe tallerken, den har de opfundet så mange gange før. I stedet har de skabt et album med tilgængelig og lækkert flydende popmusik. Elektronisk gospel-folk kalder Byrne det selv, og det er egentlig en ret præcis beskrivelse, for lydbilledet byder både på sprøde akustiske guitarer, kolde synthesizere og besjælede korarrangementer. Musikken er Enos værk, mens Byrne har skrevet tekster og melodier, og det er sidstnævntes indsats, der i sidste ende står stærkest. Undervejs kaster han et par rystende gode melodier af sig og flere mindeværdige tekststykker, og så synger han som altid overlegent godt på sin helt egen skæve facon.

Facit er, at Byrne og Eno har begået et overraskende ukompliceret album, der måske ikke kommer i nærheden af tidligere tiders bedrifter, men som det ikke desto mindre er en stor fornøjelse at lytte til.

David Byrne & Brian Eno. 'Everything That Happens Will Happen Today'. Album. Luaka Bob/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af