GZA – annonceret hitparade

Det var lidt af et tilbud, Loppen havde med GZA på plakaten; en levende legende og medstifter af Wu-Tang Clan, der endda skulle fremføre sit kanoniserede soloalbum ‘Liquid Swords’. Så kan man mene, at livesituationen mister noget af sin charme, når det annonceres, hvilke numre den optrædende vil spille og i hvilken rækkefølge. I tilfældet ‘Liquid Swords’ skulle man dog være et skarn, for at brokke sig – og det var der da heller ingen, der gjorde.

Spillestedet var pakket med dedikerede fans, der henrykte over at skulle høre et af deres favoritalbums live kastede håndtegn, bouncede og rappede med, i så høj grad det var fysisk muligt. På den måde havde GZA det nemt, men det blev ikke ved ukritisk idoldyrkelse. Han bevidste endnu engang, at han er den bedste rapper i Wu-Tang Clan. Hans flow er måske nok mindre særegent end især Methods Mans, men det er bedre. Den kirurgiske præcision, som de fremragende tekster leveres med på albummet, blev helt naturligt nedtonet live, men det var stadig en stor oplevelse, at høre ham levere dem over sine tunge, kompromisløse beats.

Samtidig havde han overskud til at interagere med publikum, posere for fotograferne og ikke mindst til at slutte med en række hits fra såvel sin egen som Wu-Tangs diskografi efter at være nået igennem ‘Liquid Swords’. Dermed fik han med at par numre fra sit nye ‘Pro Tools’-album vist, at han stadig laver materiale, der løfter tage. Den intense stemning kulminerede desværre med, at en fan fik råbt noget ifølge GZA så upassende, at den rasende rapper gav ham en gevaldig opsang midt på scenen. Den episode lagde, uanset om man må mene, den var berettiget eller ej, en dæmper på den gode stemning. Helhedsindtrykket var dog stadig overordentligt positivt.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af