Hercules and Love Affair – disco-tomgang

Det hypede disco-ensemble Hercules and Love Affair lagde for anden gang på et halvt år vejen forbi lille Vega i København. Nyhedsværdien havde fortaget sig siden det første besøg i juni, hvor en udsolgt sal tog imod det otte mand store orkester. Til sammenligning var lille Vega ikke meget mere end halvt fyldt til aftenens koncert.

Og det var som om, at den manglende interesse for new yorkernes disco- og house-toner smittede af på scenen, hvor intensitet og engagement var den egentlige mangelvare. Til trods for bandets korte levetid var især koncertens første halvdel præget af en distanceret rutine.

Andrew Butler, hovedmanden bag diskoprojektet, stod solidt placeret bag sin maskinpark, mens de to syngende modsætninger Nomi og Kim Ann svingede hofterne i front. Men til trods for velvillige dansetrin og håndtegn til publikum gik der sporadisk tomgang og stiløvelse i foretagendet.

Men der skulle mere end rutine til at kede publikum, hvis begejstring steg i takt med genkendeligheden til numre som ‘Free Will’ og ‘You Belong’, der for alvor varmede salen op. Og det, der startede en anelse tamt, endte i en mindre ekstase, da tonerne til hittet ‘Hercules Theme’ blevet slået an, og med hænderne i vejret, svingende hofter og sved på panden tog publikum opfordringen op om at feste til de dansable disco-toner. Ikke desto mindre lægger Hercules and Love Affair næppe vejen forbi København igen, før nyt materiale har set dagens lys.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af