Surf City

Hvis man søger på ‘Surf City’ på Myspace, kommer der en pæn mængde bands frem. Stort set alle sammen med ordet Kill foran. Af samme grund valgte new zealænderne i Kill Surf City at droppe ‘Kill’, som de udover de mange bands har til fælles med en The Jesus and Mary Chain-sang. Musikalsk set skiller de sig dog ikke frygteligt meget ud fra mængden.

Surf City surfer sikkert med på psych-bølgen. Som en blanding af MGMT og The Jesus and Mary Chain. Især ‘Discshakers Union’ kunne man mistænke for at være MGMT-forsanger Andrew VanWyngardens sideprojekt – mere larmende og upoleret men af den grund også mere charmerende. Det er da også det nummer, der fremstår som ep’ens mest nævneværdige. Ikke fordi resten er dårligt, men sangskrivningen forekommer bare en anelse ensformig i længden med guitarstøj og fuldemands-la-la-kor på samtlige numre.

Det er derfor ikke originalitet eller nytænkning, der ligefrem springer i øjnene, og man har uden tvivl hørt både bedre og værre før. Men kan man leve med det, ja, så fungerer Surf City helt ok. Men hvis det skal holde til en fuldlængde, skal der andre og flere boller på suppen.

Surf City. 'Surf City EP'. Ep. Morr/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af