Moto Boy

‘For Martha’ tager helt sikkert prisen som årets julealbum. Og det, egentlig uden at være det. Minialbummet, som består af fem tracks, er en hyldest til julen og det tidspunkt på året, hvor familierne samles i eftertænksomhed og kærlighed.

Ved første gennemlytning skorter det da heller ikke på de indre billeder af snefyldte og blødt bakkede landskaber, knitrende brændeovne, røde sokker og lange, kolde gåture i julestrik. Vi har at gøre med meget personlige og stille fortolkninger af klassiske værker som ‘Ave Maria’, ‘Sou Gán’ og ‘Pie Jesu’. Fortolkninger udført i Oskar Humlebo alias Motoboys drengede, opera-lignende hyperfalset kun bakket op af rumklangsguitar-pickings, strygere og den hvideste sne. Sine steder lyder det som et helt drengekor, andre steder som Jeff Buckley i sine store øjeblikke alene på scenen.

Det er på mange måder en helt umuligt album. Umulig fordi det er svært at finde ud af, hvad det egentlig er, man har imellem ørerne. Er det klassisk? Er det moderne? Er det cool? Men er man ramt af kærlighedens savn, højtidens højtravende højtidelighed, eller befinder man sig i øjet af en orkan, hvor alt omkring en raser af sted med bestialsk tempo, og man selv sidder i midten med en lille smule tid til fordybelse – så går den rent ind. Jeg kvitterer med fem flotte (jule)stjerner.

Moto Boy. 'For Martha'. Ep. Songs I Wish I Had Written/A:Larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af