Erol Alkan – fest med forbehold

Det er sjældent, man oplever et dansk klubpublikum være så tændt. Allerede klokken halv elleve strakte køen sig langt ned ad Enghavevej, og indenfor på Vega var Stauning Salen stuvende fyldt med mennesker, der ville opleve en af regenterne i de senere års internationale klubmiljø.

For ikke alene er Erol Alkan en af hovedarkitekterne bag den mashup-trend, der for et par år siden fik alverdens dj’s til at klistre numre oven på hinanden. Briten var også med til at starte den franske bølge af støjglad electro, der stadig har ganske godt fat i dansegulvene med navne som Justice og Boys Noize i spidsen. Og hans legendariske London-klubaften Trash bragte guitarrocken tilbage på dansegulvet, hvor den som det naturligste i verden blandede sig med massive elektroniske beats.

Det er altså en bred horisont og et veludviklet øre for at få forskellige genrer til at smelte ubesværet sammen, der har givet Erol Alkan succes. Det hørte man nu ikke så meget til igennem den halvanden time lange optræden, som var præget af højenergisk house med momentane afstikkere. Sættet var stort set blottet for vokaler, men indlagde til gengæld rytmespor fra blandt andetSylvesters HI-NRG-klassiker ‘Do You Wanna Funk’ og The Clashs punkfunk-fuldtræffer ‘Rock the Casbah’.

Ikke desto mindre var den første time en medrivende og godt tilrettelagt opstigning, der sendte hænderne til vejrs hos det velvillige publikum. Den sidste halve time gik der imidlertid lovlig meget enslydende smadderhouse i den, og her lurede kedsomheden, om end dansegulvet stadig tog taknemmeligt imod. Det var som om, autopiloten havde sat ind.

Men heldigvis fandt Alkan sig selv igen i en forrygende finale. En fræk bootleg af Walter Murphys discoglinsende 1976-udgave af Beethovens femte symfoni gled over i Alkans eget remix af Justices eksplosive støjkværn ‘Waters of Nazareth’. Her lettede loftet igen, inden englænderen takkede af og i bedste rockstjernestil svingede den ene cd-spiller rundt i luften. Tænk hvis en så ekstatisk stemning havde sat ind lidt tidligere? Nu blev det ‘blot’ en god, men lidt rutinepræget aften med en dj, man fornemmede havde mere i sig.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af