Jokeren

Den selvudnævnte storbystodder er trådt ud af natklubben på sit tredje soloalbum og har efterladt sit alter ego Gigolo Jesus i baren. Med en nyfunden selvindsigt og fokus rettet på andet end kvinder, druk og materielle værdier viser Jesper Dahl andre sider af dansk hiphops erfarne storebror.

I 2003 var han ‘Sulten’ og nægtede at hvile på laurbærrene fra succestiden med Den Gale Pose. I 2009 er det så tørsten efter respekt, der trækker på numrene ‘Respekt’ og ‘Den tørstige digter’, mens han med hjælp fra Peter Belli giver datteren velmenende råd på ‘Hvad far siger’. Den eskalerende vold i gadebilledet får en lyrisk lussing på albummets bedste track ‘Rovdyr’ samt på ‘Blomster på fortorvet’ med gæsteoptræden af Ataf.

Førstesinglen ‘Gå Væk’, som den gamle homie Blæs Bukki glædeligt kaster sin magi udover, er med et stramt programmeret beat og synthesizere, signeret Lulu Rouge-bagmændene T.O.M. og Buda, et fint eksempel på den elektroniske lyd, der præger hele albummet. Jokeren og den lange række af producere, som Ezi Cut, Copenhaniacs, Sune Rose Wagner og Nexus, står bestemt ikke tilbage for de tykke synths og den elektronificering, der præger hiphoppen i disse år.

Den nye lyd er mere forfriskende end overraskende men klæder Jokerens karakteristiske flow og er med til understøtte billedet af en modnet rapper, der stadigvæk har masser at byde på.

Jokeren. 'Den tørstige digter'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af