Phosphorescent

Willie Nelson hedder en af countrymusikkens gamle mænd, som aldrig rigtig er blevet folkeeje uden for De Forenede Stater. Men nu har en af musikkens yngre stortalenter, Matthew Houck, under navnet Phosphorescent kastet sin kærlighed på sangeren med den bløde stemme og de lange lyse fletninger i håret med et coveralbum dedikeret ‘To Willie’.

Med sin helt egen lyd i bagagen har Houck heldigvis forstået, at cover ikke betyder kloning, men fortolkning. For selvom der selvfølgelig er godt gang i pedal steel og mundharpe, når Phosphorescent spiller country, formår han langt hen ad vejen også at sætte sit eget aftryk på den lånte musik. Bedst i ‘Can I Sleep in Your Arms’, hvor Houcks særlige brug af vokalkor løfter sangen op til næsten gospel-agtige højder, mens den akustiske guitar spiller sin egen hymne nedenunder. Det er rigtig smukt, præcist som Phosphorescents egne sange.

I dette årti, hvor alverdens musikere synes at have gang i én stor hyldest til hinanden med coveralbum til støtte for alt mellem himmel og jord eller bare som thumbs-up til de store mestre, er Phosphorescents Willie Nelson-hyldest ikke enestående men en rar og ganske personlig cadeau til endnu en aldrende mester.

Phosphorescent. 'To Willie'. Album. Dead Oceans/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af