B-Real

Du skal være mere end almindelig glad for Cypress Hill for at få optur over 38-årige B-Reals solodebut. Fra første track fornemmer man, at kreativiteten ikke er ved fordums styrke, og på trods af B-Reals karakteristiske rap er albummet uinspireret. Måske netop derfor er der featurings på 13 ud af 15 numre, uden at det dog flytter meget.

‘Smoke N Mirrors’ er stilsikker LA-hiphop med velsmurte west coast-beats, pianoklimt, loopet spansk guitar og lydbidder af gangsters, der giver gode råd om livet i ghettoen. Bedst er det, når det lyder af Cypress Hill som på latino-tracket ‘1 Life’ med Sen Dog og på den tunge ’10 Steps Behind’, der eksemplificerer, at forskellen på Cypress Hill og Wu Tang til tider ikke er så stor. Men hvor DJ Muggs (i samarbejde med GZA) fandt en særegen og uhyggelig blæret lyd på ‘Grandmasters’, er B-Real nærmere gået et skridt tilbage i udviklingen. På størstedelen af albummet bliver west coast-lyden kedelig, og det er kun nummeret ‘Psycho Realm Revolution’ med den gennemførte latino-G-funk-lyd, der får dig til at overvej at installere hydraulik i din slæde.

B-Real mangler det skæve musikalske modspil fra Muggs. Og så hjælper det ikke på underholdningsværdien, at rapperen er den eneste i verden, der har været med i både The Simpsons og den berygtede bande Bloods. Måske varmer han bare op til det kommende Cypress Hill-album.

B-Real. 'Smoke N Mirrors'. Album. Duck Down/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af