Moderat

De herrer Ring, Bronsert og Szary er allerede noteret for i alt 29 stjerner i Soundvenue-arkivet. Vi giver jo højst seks af gangen, så de er selvsagt fordelt over flere anmeldelser men trods alt ikke flere, end at de mest af alt vidner om, at vi gerne deler generøst ud til de tre tyskere. Både når det er til Rings Apparat-projekt, Bronsert og Szarys Modeselektor og sågar en enkelt gang i live-sammenhæng til sammentrækningen af de to. Forventningerne til Moderats længeventede albumdebut har derfor været tårnhøje.

Mere end kvaliteten var det til gengæld svært at spå om. Modeselektor har været kendetegnet ved fandenivoldsk eklekticisme og Apparat for et langt mere melankolsk, stemningsmættet og sammenhængende output. Ikke noget der umiddelbart synes foreneligt, men de har gjort det.

‘A New Error’ er drømmende morgentrance, ‘Rusty Nails’ fængende electropop, ‘No. 22’ straight forward dubtechno og ‘Slow Match’, med Paul St. Hilaire på vokal, dyster dancehall. ‘Porc#2’ når på tre minutter fra postrock over acid house tilbage til postrock, og resten af numrene er nærmest umulige at kategorisere, men det hele hænger upåklageligt sammen alligevel. Det er nemlig alt sammen gjort i samme mørke og elegante melankolske tone.

Albummet er mere sammenhængende og elegant end noget Modeselektor-album, mere uforudsigeligt og afvekslende end noget Apparat-album og mindst ligeså fremragende, som man kunne have håbet.

Moderat. 'Moderat'. Album. BPitch Control/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af