Spot 2009: WhoMadeWho – feststemt tilfredsstillelse

WhoMadeWho gik lørdag aften på scenen iført skjorte, vest og stråhat i bedste Amish-stil. Bibel og le havde de dog skiftet ud med spillevende instrumenter, som de slog sig løs med under den næsten en time lange koncert, der på bedste vis vekslede mellem udsyret psykedelisk rock, hårdtpumpede beats og super tight funk.

Bandet spillede sig igennem nyt og gammelt, og jublen var især stor, da de velkendte toner af ‘Space For Rent’ langsomt brød ud af den psykedeliske lydmur. Ellers var det primært numre fra deres seneste album ‘The Plot’, der prægede koncerten. Og det var helt upåklageligt. For selvom pladen ikke helt når op på debutens niveau, beviste gruppen, at de nye numre fungerer ligeså godt i levende live som de gamle. Måske endda bedre.

En fremragende ‘TV Friend’  afløste ‘Space For Rent’s guitarudskejelser for så at blive afløst af den mere rockede ‘Rose’. Derudover blev det til bandets første livefremførelse af ‘I Lost My Voice’. Og på trods af lidt startvanskeligheder var der ikke meget, der indikerede urpremiere fra de tre efterhånden temmelig rutinerede herre.

Som samtlige andre bands havde WhoMadeWho valgt at lægge deres sikreste kort til sidst. Deres cover af Benny Benassis ‘Satisfaction’ startede som mærkværdigt utydelig krautrock med en tyk computereffekt på Kjellbergs stemme. Det tog dog ikke lang tid, før det fyldte Ridehus blev klar over, hvor det bar hen, og da Lucy love trådte ind på scenen for at hjælpe med omkvæddet, var festen for længst eksploderet i hop, dans og flerstemmigt »Push me, and then just touch me, so I can get my satisfaction!«

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af