Tiga

»I’d love to do your nails, before someone gets hurt«, lyder det over glitret, opdateret 80’er-electro et sted på det nye album fra Tiga. Og straks er man i en verden af løse håndled og affekterede attituder blandt storbyens champagne-bællende fashionistas.

Forbindelsen til lipgloss-glinsende camp har den canadiske dj og producer altid delt med Scissor Sisters, Felix Da Housecat og flere de andre navne, der slog igennem, mens electroclashen regerede i klubland omkring årtusindskiftet. Og det er ofte ganske sjovt på sin egen bevidst krukkede facon. Men når ‘Ciao!’ er et langt bedre album, end man umiddelbart kunne forvente, er det fordi Tiga ikke lukker sig inde i et indforstået hipster-univers.

Derimod viser han ikke alene et veludviklet popøre på numre som ‘Beep Beep Beep’ og ‘Luxury’, som kan gøre Calvin Harris rangen stridig denne sommer. Der er også plads til klædelig eftertanke, blandt andet på det ti minutter lange finalenummer ‘Love Don’t Dance Here Anymore’, hvor svulmende spacedisco a la Lindstrøm er soklen under en historie om en dj på vej ned ad karrierestigen.

Den vej går det næppe foreløbig for Tiga selv. Han har fortsat solidt greb om dansegulvet, og med assistance fra folk som Soulwax, Jesper Dahlbäck, Jori Hulkkonen og DFA’s James Murphy byder produktionerne på masser af klubvitaminer – fra episk house på ‘Overtime’ til hidsigt kværnende electro på ‘What You Need’. Glem albumtitlens klang af afsked, Tiga er her i høj grad endnu.

Tiga. 'Ciao!'. Album. Different/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af