Cody – festivalens bedste?

Jeg tror, at forsangeren Kaspar Kaae fra det danske band Cody sniffer mindre kokain end Ryan Adams, og jeg ved, at han synger mindre om at slikke fisse end Bonnie ’Prince’ Billy. Men han kan sgu et eller andet alligevel. Den danske musiker og hans syvmandsband leverede en koncert, som kan måle sig med det bedste inden for den alternative country og helt sikkert ender blandt mine bedste koncertoplevelser på årets festival.

Højdepunktet var nummeret ’Make You Return’ med et støvet western-groove og meget fin banjosignatur, der er karakteristisk for bandet, som måske nok prioriterer de musikalske afstikkere, det antifolkede og af og til det støjende, men bevarer det traditionelle i lapsteel, banjo og de forholdsvis simple sange.

Det er et helt rigtigt valg, men man kunne måske ønske sig en smule mere variation, som den helt simple, men meget effektiv banjosolo i nummeret ’Another Year’ fra gruppens kommende debutalbum, eller en smule mere af den udadvendthed som trommeslager Casper Bach Hegstrup viste, da han til sidst rejste sig og gik til angreb på bækkenerne, men koncerten står alligevel tilbage som en af de bedste på festivalen. Og der står den også om en uge.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af