Dinosaur Jr.

Efter stridigheder og dybe konflikter mellem sangskriverne J. Mascis og Lou Barlow i den stildannende trio fra den amerikanske 80’er-undergrund, havde ingen spået, at Dinosaur Jr. ville slå pjalterne sammen 15 år senere. På den hyldede ‘Beyond’ skete det dog, og nu får vi igen årsag til at juble, for ‘Farm’ er om muligt endnu bedre. Det er et album, som ligger mere i forlængelse af gruppens 90’er-album end de tre første, hvor Barlow medvirkede, og hvis ‘Beyond’ så bandet genfinde hinanden, så lærer de på ‘Farm’ hinanden at kende på et dybere og mere afbalanceret niveau.

Det fine er, at de ikke forsøger at genskabe den åbenlyse disharmoni og splittelse fra de tre første vidunderlige album. Det er også umuligt. På ‘Farm’ går det for alvor op for en, hvad J. Mascis har savnet på egen hånd. Solid bas og rytme til at understøtte hans – ganske vist herlige – forfaldenhed til guitaronani. ‘There’s No Here’ og ‘Over It’ nyder begge godt af en rytmebund, der forhindrer popsangene i at løbe ud i guitarsumpen. Ligesom på ‘Beyond’ har Barlow skrevet to af sangene, ‘Your Weather’ og ‘Imagination Blind’, og i modsætning til i de gamle dage, hvor hans sange skilte sig meget ud, så passer de forbløffende godt ind, og tanken om et Sebadoh-album med denne opsætning er pirrende.

‘Farm’ er en usandsynlig fed sommerplade. Dinosaurerne er ældet med værdighed. Og så er albumcoveret urimelig sejt. Lp-indkøb er påkrævet.

Dinosaur Jr.. 'Farm'. Album. Jagjaguwar/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af