Elbow – en smukkere dag

Sidste år vandt de den eftertragtede engelske musikpris Mercury Prize for deres eminente album ‘The Seldom Seen Kid’. Desværre har Elbow også selv været et sjældent syn på spillestederne herhjemme.

Men i absolut sidste øjeblik blev Manchester-kvintetten tilføjet til Roskilde-plakaten, og de leverede en fin forestilling med udsøgte sange med sans for detaljen og dynamik.

Muligvis på grund af den manglende turnévirksomhed var der godt med albuerum i Arena-teltet. Men Elbow er et ambitiøst orkester med store armbevægelser og en stort anlagt lyd med både blæsere og strygere, og den passede glimrende til den store scene.

Centreret omkring Guy Garveys fremragende og fyldige stemme bød bandet på en sofistikeret vekslen mellem det rolige og det rockede, det smukke og det støjende – fra den politiske ‘Leaders of the Free World’ til den poetiske’‘Mirrorball’. Og ligeså såre sympatisk og helt nede på jorden deres sceneoptræden var, ligeså opløftende var deres sange. Afsluttende med den højtragende hymne ‘One Day Like This’ med omkvædet »Oh, anyway, it’s looking like a beautiful day«. Og det var i forvejen en særdeles smuk tredjedag på festivalen, men den blev lidt smukkere i selskab med Elbow.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af