Jooks – hot rapper, knap så hot show

Det er efterhånden slået fast, at Roskilde Festival vil ha’ en rapper, og vurderet ud fra modtagelsen af Jooks onsdag eftermiddag var han også mere end velkommen.

Rapperen, der lige nu hitter ganske godt med debutalbummet, virkede først overvældet over antallet af fremmødte mennesker, der trodsede den subtropiske temperatur omkring scenen.

Den charmerende entertainer i ham fik dog hurtigt taget over, og med titelnummeret ‘Privilegeret’ samt hans vers fra Troo.L.S & Orgi-E’s ‘Rolig-rolig’ blev koncertens bedste halve time kickstartet.

Det klæder Jooks at have scenen for sig selv uden at skulle dele med resten af slænget fra Rent Mel. Talentet har længe været stor nok til en solokarriere, og det virkede som et fornuftigt træk, at rapperen Tegnedrengen figurerede som eneste gæst på ‘Dø dem’ og Rent Mels kæle-track ‘Ta det af’.

Der gik dog en anelse for meget rockstar i den halvvejs, hvor to minutters a cappella lagde en dæmper på stemningen, ligesom Jooks politiske prædiken om et frit Iran føltes lidt malplaceret. Til gengæld sikrede koncertens sidste indspark, festperlen ‘Hun vil ha’ en rapper’, at alle fik, hvad de kom efter og kunne luske tilbage til mere skyggefyldte græspletter.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af