James Yorkston & the Big Eyes Family Players

Skotske James Yorkston er folkesanger af den gamle britiske skole. Så længe sangen er god, skal det nok gå, og så er det lige meget, om man er både halvskaldet og helkikset og i øvrigt hverken laver weird-, freak- eller psychfolk, eller hvad der nu er moderne for tiden. Det er sangene, der tæller, og dem er James Yorkston som regel ret god til at skrive.

På sit femte album, der kort og godt hedder ‘Folk Songs’, er det derfor lidt ærgerligt, at han ikke har skrevet en eneste af de 11 sange selv. I stedet har Yorkston indspillet et helt album med klassiske britiske folkesange. Det burde jo imidlertid ikke være et kritikpunkt, da der næppe findes nogen kultur, der har produceret flere gode folkesange. Desværre lader både sangvalget og udførelsen en hel del tilbage at ønske.

James Yorkson har til lejligheden allieret sig med bandet The Big Eyes Family Players, men noget nævneværdigt indtryk efterlader de ikke. Yorkston selv synger blidt og ikke særlig varieret henover de behagelige, men forudsigelige arrangementer, og i stedet for at blive fascineret af de gamle fortællinger og forført af de gode melodier, lulles man i søvn og irriteres over den nosseløse stemning, der præger store dele af albummet. Undtagelsen er den fine og helt simple ‘Just As the Tide Was Flowing’, hvor Yorkston er alene med sin guitar, men resten er både hørt før og gjort bedre.

James Yorkston & the Big Eyes Family Players. 'Folk Songs'. Album. Domino/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af