Simian Mobile Disco

Siden det to år gamle debutalbum ‘Attack Decay Sustain Release’ er Simian Mobile Disco rykket op blandt klubscenens mest efterspurgte producere og remixere. Manchester-duoen kan blandt andet skrive Arctic Monkeys, Björk, Muse og Klaxons på cv’et, og når dj- og producerteams opnår en sådan status, kan det som regel aflæses på gæstelisten, når opfølgeralbummet lander.

Sådan er det skam også med ‘Temporary Pleasure’, hvor Beth Ditto fra Gossip, Gruff Rhys fra Super Furry Animals og Alexis Taylor fra Hot Chip er blandt de prominente vokal-bidragydere. Og de fleste gæster glider fint ind i Simian Mobile Discos energimættede og melodiske electro/house/pop-hybrider, der ofte sender hilsner til bysbørnene The Chemical Brothers.

Det gælder ikke mindst de tre instrumentale track, der faktisk hører blandt albummets højdepunkter. Især ‘Ambulance’ der lyder som opdateret acid house med sine forvredne synths og svirrende lydeffekter. Eller ‘Synthesize’ der tager afsæt i en Todd Rundgren-sampling og stiger til vejrs med dyb, svuppende house-rytmik og episk meloditema.

Så selvom ‘Temporary Pleasure’ lider af det lidt flagrende præg og ensartede tempo, der ofte kendetegner denne type udspil, er det nu en ganske fin fest, duoen får stablet på benene. Og når man sendes hjem med artpop-duoen Telepathe på det finurlige og forførende finalenummer ‘Pinball’, er man klar til en tur mere. At kalde det en midlertidig fornøjelse er i hvert fald at sætte lyset under en skæppe.

Simian Mobile Disco. 'Temporary Pleasure'. Album. Wichita/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af