The Fiery Furnaces

Folk har det med at betragte det dér med at skrive gode popmelodier, som noget underlødigt. I betragtning af hvor sjældne de gode popmagere er, synes det dog ærlig talt urimeligt ikke at anerkende dem, der trods alt eksisterer, og få mestrer den gode popmelodi som The Fiery Furnaces. Det sære søskendepar Eleanor og Matthew Friedberger har eksperimenteret med genrer, men de har næsten altid ladet melodierne være det bærende.

Sådan er det i endnu højere grad end vanligt på deres nye, ottende studiealbum ‘I’m Going Away’. De 12 sange er alle usædvanligt umiddelbare. De indeholder både de uventede temposkift og de skæve instrumenteringer, der efterhånden er blevet The Fiery Furnaces varemærke, men det kræver aldrig den mindste smule koncentration at finde ind til melodierne. Dels fordi den bombastiske og desværre lidt kvalmende produktion fremhæver dem med alle forhåndenværende midler, men først og fremmest fordi de fleste af dem ganske enkelt er skidegode.

Eleanor og Matthews uptempo-pianopop er hektisk, svulstig og insisterende. På mange måder er den alt, alt for meget, men håndværket er i den grad i orden. Man skal orke at blive bombaderet med catchy hooks uden pauser i knap 50 minutter, men så er ‘I’m Going Away’ til gengæld også et god bud. Freidbergernes melodiører fortjener under alle omstændigheder anerkendelse.

The Fiery Furnaces. 'I'm Going Away'. Album. Thrill Jockey/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af