Raekwon

Fem minutter og 18 sekunder henne melder gåsehuden sig for første gang. Over et kaosbeat med bragende trommer signeret J Dilla trænger Method Mans hæse stemme pludseligt igennem og minder en om, hvorfor man elsker hiphop. Øjeblikkeligt ledes tankerne tilbage til Wu-Tang-dominansen midt i 90’erne og åbenbarer samtidig det ellers stærke albums dilemma.

‘Only Built For Cuban Linx Pt. II’ er i følge Raekwon den reelle opfølger til hans legendariske solodebut fra 1995. To magre album imellem skal forståeligt glemmes, for her er vi for alvor tilbage på gadeplan i New Yorks betændte underverden. Raekwon er en eminent historiefortæller, der i forskellige roller tager lytteren med ned på gadehjørnet, hvor et væld af kriminelle eksistenser har deres epicenter. Et bredt udvalg af gæster – Method Man, Ghostface, Jadakiss, GZA, J Dilla, Dr. Dre bare for at nævne nogle – giver meget veloplagte bidrag, men en skarp og tight Raekwon fungerer hele tiden som boss.

Lyden er velkendt beskidt med skramlende trommer, opklippede pianosamples og tung bas. Simpelt, hårdt og forbandet effektivt, når det smelter sammen med rappen, som det gør på ‘New  Wu’, ’10 Bricks’ og en god håndfuld mere. Ren verdensklasse, ren Wu-Tang-klasse – og dermed tilbage til dilemmaet.

Det er nemlig umuligt ikke at stille udspillet op imod fortidens bedrifter, og herop når vi dog ikke helt. Med 22 numre er albummet selvfølgeligt for langt, men sådan skal det nu engang være, når man har med en Wu-Tang-infiltreret udgivelse at gøre. Armbevægelserne er store – denne gang berettiget.

Raekwon. 'Only Built 4 Cuban Linx Pt. II'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af