The Dodos

Det er kun lidt over et år siden, San Francisco-drengene Meric Long og Logan Kroeber fik hul igennem med ‘Visiter’, der viste, hvordan folkrock lyder, hvis det spilles aggressivt på guitar og trommer. Og med dette energiudbrud in mente er det ikke så mærkeligt, at album nummer tre allerede er klar.

På ‘Time to Die’ er ingen ord i titlen stavet forkert, og det er da også en mere strømlinet lyd, der gennemsyrer albummet. En forklaring er, at The Dodos har allieret sig med producer Phil Ek, hvis arbejde med The Shins virker som pejlemærke for albummets sound. Siden sidst er vibrafonisten Keaton Snyder blevet indlemmet i bandet, og hans distortede kølleslag har også stor indflydelse på lyden og er med til at løfte i forvejen stærke numre som ‘Small Deaths’ og ‘Troll Nacht’.

The Dodos kan ligesom The Shins noget med melodier, der ikke med det samme sætter sig fast, men som efter tredje gennemlytning er særdeles svære at glemme. Det illustreres bedst af numre som ‘Fables’ og den mesterlige ‘The Strums’, hvor gruppens indebrændte energi affyres gennem det ene hook efter det andet, mens en rolig rytme binder de mange påfund sammen.

Alligevel er The Dodos i kraft af deres ufravigelige fokus på rytme langt mere end en Shins-dublet, og mens den mere modne lyd sikkert vil skræmme et par trofaste fans væk, vil bandet med ‘Time to Die’ kunne finde mange nye.

The Dodos. 'Time to Die'. Album. Wichita/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af