Neon Indian

Alan Palomo er en knægt med krudt i røven. Som blot 21-årig har han allerede kreeret retro-electro med Ghosthustler og 80’er-discopop som Vega, men sammen med videokunstneren Alicia Scardetta har Texas-troldmanden nu rettet fokus mod Neon Indian og skrattende, synthbaseret lo-fi-pop. Ganske som hos de ligesindede Memory Tapes og Washed Out er debuten ‘Psychic Chasms’ gennemsyret af lyden af forlagte kassettebånd, og med henslængt distortion, summerfeel og en reverb-befængt vokal er nostalgi-følelsen ikke til at komme uden om.

Palomo er fremragende til at formidle en befriende fornemmelse af ungdommelig ubekymring, og blogbaskeren ‘Deadbeat Summer’ må da også beskrives som noget nær den ultimative slacker-sommerhymne. De blændende popmelodier fortsætter på ‘Terminally Chill’, den alt for korte ‘Should Have Taken Acid With You’ og ‘6669 (I Don’t Know If You Know)’s fantastiske keyboard-stykke. Tilbagelænet og groovy på samme tid, som Ariel Pink og MGMT i hed omfavnelse.

På trods af en spilletid på blot 30 minutter er sangkvaliteten dog ikke lige høj hele ‘Psychic Chasms’ igennem, og mellemstykker som ‘(If I Knew, I’d Tell You)’, ‘Laughing Gas’ og ‘7000 (Reprise)’ minder lidt om en kitschet tegneserieudgave af Vangelis’ eminente ‘Blade Runner’-soundtrack. Pastiche-overload om man vil.

Helstøbt bliver det derfor aldrig. Og ‘Psychic Chasms’ forekommer mest af alt som fire-fem fremragende pop-slagere pakket ind i et tæppe af fyld. Men når højdepunkterne er så gennemførte, som de nu er, er det bestemt en pakkeløsning, man kan lære at leve med.

Neon Indian. 'Psychic Chasms'. Album. Lefse Records/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af