No More Heroes

4 6

Man skulle ikke tro det, men No More Heroes er et soloprojekt fra den tidligere Blue Foundation-guitarst og -producer Ab Mannov. Forkærligheden for slæbende triphop-beats er på denne debut-ep endegyldigt lagt på hylden til fordel for langt mere opløftende og luftige synthpop-udskejelser. Og det er slet ikke nogen dårlig ting.

Ep’ens fem numre er pakket ind i en virkelig stor og svulstig 80’er-inspireret produktion, som specielt på titelnummeret minder en del om den seneste plade fra franske M83. Selvom lyden gennemgående er den samme, byder ep’en alligevel på ret stor variation indenfor de givne rammer. Førstesinglen ‘Misery’ er et rendyrket popkoncentrat, som kunne være et massivt hit nu som i 1989. Omkvædets tristessetilstand – »Embraced by my misery« – lyder paradoksalt nok i denne indpakning enormt opløftende. De gode vibes forsvinder dog endegyldigt på den hårdtpumpede showstopper ‘Tell Me It’s All Over’, der føles som at være vidne til de sidste døende minutter af et rave i en nedlagt flyhangar.

Hatten af for Ab Mannov der har lavet en ep, der på trods af at være indspillet i forskellige soveværelser rundt omkring, lyder som en million. Specielt den måde, han har formået at få hærdebrede synths og guitarer til at smelte sammen og ind i hinanden, kræver mere end almindeligt talent. ‘The Modest House’ lover rigtig godt for et regulært debutalbum, som efter planen skal udkomme engang i 2010.

No More Heroes. 'The Modest House'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af