The Cribs

De tre Jarman-brødre Ryan, Gary og Ross er atter klar med et studiealbum i form af den pudsigt betitlede ‘Ignore the Ignorant’. Og The Cribs har til og med rekrutteret et nyt medlem i form af selveste Johnny Marr (ex-The Smiths, Modest Mouse).

At indlemme den erfarne morfar og hans virtuose og elegante fingerspil i gruppen er ikke nødvendigvis det smarteste træk for et band, hvis bedste materiale til dato er semipunkede loose skæringer. Men ikke desto mindre har Marrs indtræden i bandet måske kickstartet en modningsproces, som i forvejen var uundgåelig, idet det upolerede britiske band nok alligevel ikke havde kunnet leve evigt på deres ungdommelig energi.

Dette fjerde The Cribs-album lyder nemlig meget mere modent end de forrige, og faktisk er Marrs rafinerede guitarlyd ingen hæmsko for de tre brødre, som ellers primært lader til at have amerikanske inspirationskilder som Nirvana, Ramones, Sonic Youth – og på en dårlig dag Green Day. Især ‘City of Bugs’ er en rigtig god Sonic Youth-agtig skæring, hvor brødrene og Marr får demonstreret sangskriverevner, der rækker ud over tre akkorder, skrald på, og så kører det. Dog er albummet i sin helhed hverken specielt godt eller specielt dårligt.

The Cribs. 'Ignore the Ignorant'. Album. Wichita/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af