Blakroc

Alle kan lave hiphop. Også The Black Keys. Men det er slet ikke alle, der kan gøre hiphop interessant og vedkommende. Og store dele af garageblues-duoens nyfundne kald Blakroc er en energifattig omgang. Dan Auerbach og Patrick Carney har ellers allieret sig med en parade af hiphoppens største vokalister. Det er en ren mørbrad af rappere, men når benovelsen har lagt sig, er det svært at gennemskue, hvad nogen af parterne vinder ved samarbejdet.

Ohio-duoen udstikker sådan set nogle udmærkede rammer for rapperne med spartanske trommer og grynet bas og simple, let psykedeliske guitarlinjer. Bedst på numre som ‘Stay Off the F*%$#n Flowers’ hvor Raekwon manøvrerer et skævt beat suverænt og på singlen ‘Dollaz & Sense’. Langsomme, sumpede Lowell Fulsom-agtige breaks, som på ‘What You Do to Me’, er også effektive og sikre (læs: uoriginale) valg.

Mos Def, Pharoahe Monch, RZA og Ol’ Dirty Bastard leverer – sidstnævnte posthumt – men det gør de altid. Og det lader ikke til, at Auerbach og Carney har haft ambitioner om at få hverken sig selv eller deres gæster ud, hvor der var risiko for ikke at kunne bunde. Få numre som ‘Tellin’ Me Things’ og ‘Hope You’re Happy’, der lyder ti år for gammel og spilder Q-Tips eneste skud på pladen, falder igennem. Men samtidig er der få numre, som lyser op, og samlet set er denne seneste smedning af rock og rap en forglemmelig affære.

Blakroc. 'Blakroc'. Album. V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af