CODY – højlydt intensitet

Seks skæggede mænd og et velplaceret kvindeligt touch var udgangspunktet for en rar lørdag aften, der på trods af enkelte startvanskeligheder bød på flere smukke og intense stunder med det danske americana-kollektiv CODY. Med hjerteskærende strygere, pedal steel-guitar og en dybtfølt vokalist i form af Kaspar Kaae blev publikum på Loppen inviteret ind i et univers, hvor det sørgmodige og indestængte var i højsædet.

Man kunne af den grund forvente, at afdæmpede sange som ‘Your Window’, ‘I Want You’ og ‘What’s Behind’ brændte bedst igennem live, men sådan skulle det ikke vise sig at være. Tværtimod blev det klarere og klarere, hvorfor septetten har taget CODY-navnet fra de skotske postrock-giganter Mogwai. Postrocken er nemlig ofte karakteriseret ved at starte lavmælt og uforløst for senere at ende i et aggressivt lydinferno, hvor al indestængt energi slippes løs. Og det var netop denne formel, der var CODY’s store force, og som gjorde numre som ‘Another Year’, ‘A Crime’ og den gamle ‘Comfort and Rage’ til absolutte højdepunkter.

Sættets mest poppede nummer ‘Make You Return’ var valgt til at lukke koncerten. Her kunne man måske mere passende have valgt et af føromtalte intense numre og afsluttet koncerten med et brag. I stedet blev det en lidt malplaceret afslutning på en ellers god koncert med et veloplagt band, der var bedst, når det blev intenst og højlydt.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af